Waxing

The Luxury Floor | Brow Queen | Maastricht | Since 2017

Silky smooth skin, we love it! We zorgen dat jij je als een ware goddess voelt zodra je de deur uitloopt. Het ontharen van het gezicht doen we met behulp van een combinatie van waxen en threaden, bij het lichaam combineren wij verschillende soorten waxmethodes en waxsoorten: hard / hot wax en soft / strip wax van de allerbeste kwaliteit.

Alvorens de wax

De aangeraden lengte van de haartjes is 0,5 tot 1,5 centimeter, een lengte die men gemiddeld bereikt na twee weken niet scheren. Hoe langer het haartje, hoe makkelijker en pijnlozer de wax zal zijn, dus wees niet bang de haartjes twee weken lang goed te laten groeien. Daarnaast raden wij enkele dagen voor de behandeling te beginnen met het scrubben van het te waxen gebied. Zo komen de haartjes net iets losser te zitten, waardoor de behandeling voor ons makkelijker uit te voeren en jij nog langer plezier zult hebben van je silky smooth skin!

Hoe gaat zo’n down-under wax precies in z’n werk?

Wat geweldig dat je een Brazilian/Hollywood overweegt. Natuurlijk is zo’n down-under behandeling akelig spannend, maar geen zorgen: Je bent in goede handen en wij voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt.

Eerst zul je gevraagd worden je uit te kleden vanaf je middel. Zodra de behandeling begint, zal jouw ‘waxing lady’ de wax aanbrengen, hard laten worden om vervolgens de huid strak trekken en dan de haartjes in een korte, ferme ruk verwijderen. Natuurlijk – let’s be honest – zullen er plekken zijn die pijnlijker en gevoeliger zijn, maar er zijn ook genoeg plekken die geharst kunnen worden zonder dat je als klant je tanden op elkaar moet zetten. Aan het eind van de dag zijn wij, het team van The Luxury Floor, er namelijk in gespecialiseerd je behandeling zo pijnloos en snel mogelijk te laten verlopen en jou op je gemak te stellen. Voordat je het weet, ben je gladder dan ooit te voren en heb je weken plezier van jouw Brazilian Wax!

Nu, wat veel dames beangstigd is de zin: “Wil je je eventjes omdraaien?” Ten slotte worden bij een Brazilian Wax álle haartjes verwijderd, zodat je gehele down under area silky smooth is. Ook je derrière madame! Geen zorgen, voor ons is ook het waxen van dit gebied de normaalste zaak ter wereld. We’ve seen it all en wij weten niet beter! We durven je te beloven dat jij de enige zult zijn met blozende wangetjes – letterlijk en figuurlijk – in de behandelingsruimte.

Na je wax

Na je Brazilian Wax zal je huid waarschijnlijk nog 30 minuten rood blijven. Let dus op dat je geen ‘schurend’ ondergoed draagt naar je afspraak om irritatie van de huid te voorkomen. Het is aangeraden 24 uur na je behandeling zonnebaden/zonnebanken en chloor te vermijden. Scheer niet tussen afspraken, zodat je ingegroeide haartjes voorkomt én je tweede wax (na ongeveer 4 weken) makkelijker en minder pijnlijk zal zijn.”

Meest gestelde vragen

Hoe lang moet mijn haar zijn voor het waxen?
Het haar moet minimaal 5 mm lang zijn.

Wat is een Brazilian wax?
Bij een Brazilian wax hou je alleen een streepje aan de voorkant. Op de schaamlippen en tussen de billen wordt het haar ook gewaxt.

Wat is een Hollywood wax?
Bij een Hollywood wax worden alle haartjes weggehaald. Bij je bikinibroekje steken dus nergens meer haartjes door.

Wat is een bikini-wax?
Bij een bikini-wax halen we het haar buiten je bikinibroekje weg.

Hoe kan ik mij voorbereiden op het waxen?
Je kunt jezelf voorbereiden door de haartjes tot minimaal 5 mm te laten groeien. De eerste keer is bijna altijd het gevoeligst. Iedereen ervaart het waxen anders. Mocht jouw pijngrens niet al te hoog zijn, neem dan gerust een half uur van te voren een paracetamol in. Dit haalt de scherpe kantjes van de pijn af. Zorg ervoor dat je niet ongesteld bent, want dan is de huid extra gevoelig.

Wat kan ik de eerste keer verwachten?
Voordat we beginnen met het waxen, kun je je eventueel opfrissen met een intiem doekje. Die hebben we voor je. Vervolgens zal de Wax Queen de huid ontsmetten en voorbereiden op het waxen zelf. Na het waxen, behandelen we de huid met een kalmerend product.

Wanneer kan ik weer terugkomen?
Voor een volgende wax treatment moeten de haartjes weer minimaal 5 mm lang zijn.

Wordt de haargroei minder?
De haargroei wordt onregelmatiger, doordat het hele haartje wordt verwijderd. De haartjes zullen langer wegblijven maar komen wel weer terug. Hoe lang dat duurt, verschilt per persoon. Gemiddeld duurt het tussen de 5 en 6 weken.

Hoe kan ik de huid zelf nabehandelen?
Wij adviseren om na het waxen te beginnen met de huid te behandelen met Tendskin om te voorkomen dat het haartje afgesloten raakt en ingroeit.